Jaanipäev

Jaanid on käes!

Me rääkisime Michaeliga ka, et võiks miskit teha, aga sellest tõenäoliselt ei tule midagi, sest meil lahistab vihma sadada. Muidu oleks vähemalt grilligi tule teinud ja paar vorstikest sinna peale visanud. Mis seal ikka, ma panen paar küünalt põlema ja vaatab edasi. Ühe siidri joon ma sellegi pooles täna ära (ärge küsige mis teema mul sellega on, kui me emaga Hispaanias palverännuakul olime nõudsin ma ka jaanipäeval siidrit – see kuulub lihtsalt jaanipäeva juurde).

Mu jaanipäev saab koosnema töö – trenn – kodu. Ja grill liha asemel sööme suppi. Sellistel hetkedel mõtled küll, et oleks tore Eestis olla ja igatsen koduste traditsioonide järgi veidi enam kui mõnel teisel argipäeval. Kellele ei meeldiks siis lõkke ääres seltskonnaga isutuda, head-paremat näost sisse ajada ja niisama jutustada?

Meil on igal jaanipäeval ikka lõke olund ja grill, ma ei mäleta jaanipäeva kus ei oleks grillitud. Peaaegu alati on ka keegi külla tulnud või oleme kuskil ise käinud. Ema juba ka saatis pildi lõkkest, mul on tunne, et isal on eesmärk, et see vähemalt reedeni põleks vaadates seda hiiglaslikku pakku mis nad sinna lõkkese peitsid.

Austrias on hall, vihmane argipäev ja keegi ei tee täna lõket ning üks väike Eestlane joob küünlavalgel siidrit ja lurbib suppi… Ehk õnnestub järgmine aasta mul jälle jaani melust osa saada isamaa pinnal või vähemalt midagigi siin riigis organiseerida.

Tegelikult mis ma ikka siin vingun. Mul on tänu katoliikliele pühadele terve maikuu lebo olnud ja osa juunit otsa ning lõket sai ka Eestis olles tehtud ja lambaliha grillitud. Jaanipäev sai mitmekordselt tegelikult tähistatud ja isaga ka päikesetõus keset küma Maikuu ööd ära vaadatud. Ega see jaanipäev viimane ei ole ja eks neid saab veel kodumaa pinnal tähistatud.

Soovin kõigile ilusaid Jaanipidustusi!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s