Töö jutte

Eilne päev möödus uskumatult kiiresti. Nagu ma eelmises postituses mainisin olin ma tarnija juures auditeerimas. Auditite tegemine on üks osa mu tööst mis tõttu ma pean paar korda aastas kuhugi reisima, Enamus tarnijaid on mul Inglismaal mis tähendab, et väga kaugele mu reisid ei vii. Eelmine aasta sai nii palju USAs käidud selle pärast, et ma oli teises tehases abiks. See aasta saab olema tundvalt rahulikum, mis on samuti hea.

Mul on siia maani ainult positiivsed koegmused oma tarnijatega. Nad lasevad mind igale poole ligi ja ma saan kõike mis ma tahan vaadata. Kui on kuskil süsteemis viga, siis aktsepteeritakse seda ja parandatakse see ära. Üsna põnev on ka vaadata kuidas keegi oma sisemisi protsesse reguleerib ja kuidas firmas tööd tehakse.

Auditid on väiksem osa mu tööst. Enamasti on mul tegemist tarnijate kvaliteedi teemadega ja nende parandamisega ning artiklitega mis esmakordselt turule tulevad või on läbinud mingi muutuse. Esmaartiklite puhul ma kontrollin pabereid ja tehnilisi parameetreid, et kas nad ikka vastavad nõuetele. Kvalieedi puhul kui avastatakse, et varuosas on kuskil viga siis on mu ülesanne kindlaks teha mis viga see on, kes on selle põhjustanud ja selle kõrvaldamine. Eesmärk on siiski, et vigu ei oleks ja enamasti tegelen ma nende ennetamisega. Ennetamise kõige parem viis ongi auditite läbi viimine ja tarnija tegevuse kontrollimine.

Reisida saan ma erinevatel põhjustel üsna palju oma töös. Kahjuks on enamus reise seotud pigem mingisuguste suuremate kvaliteedi teemadega. Sel juhul on mu ülesanne vaadelda protsessi ja kindlaks teha mis põhjustel on see viga tekkinud. Vahest on ka põhjus suurema koguse dokumentide kontrollimine. Kohapeal on parem olla, kuna kui on kuskil mingi viga sees, siis saab selle tunduvalt kiiremini kõrvaldatud kui meili vahenusel või telefoni teel.

Vahva on ka see, et mu töökeeleks on inglise keel. Mu saksa keel ei ole halb, aga elu teeb siiski lihtsamaks keel mida ma oskan juba alates 9. eluaastast. Mis ma veel märganud olen, et need õudsad väljendid ja laused mis õpetaja Toome tunnis iga nädal tuupima pidime on ennast ära tasunud. Inglastele meeldib väga kui ma neid kasutan. Nad üritavad iga kord mulle midagi uut õpetada.

Ma võin päris ausalt öelda, et mulle meeldib mu töö väga. Tööülesanded on vahelduvad ja iga kord on mingi muu üllatus. Kolleegid ja ülemus on suurepärased ja palga üle ei saa ka kurta. Lisaks pole vaja kuhugi kaugele tööle sõita. Kuna mul on n.ö. üheksast viieni töö, siis tööreisidel on ka võimalus miskit peale tööd vaadata. Niisamagi kui aega ei ole ja on intensiivsed tööpäevad näed ühte-teist ümbruskonnas ja õpid uusi inimesi tundma.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s