Saagu valgus!

Kui vahepeal oli tunne, et midagi enam ei liigu ehitusel, siis viimase kahe nädaga oleme ikka päris kenasti arenenud. Esiteks on maja puhas. Me oleme seda juba kaks korda koristanud. Esimene kord viisime kõik need siseviimistluse jäägid välja konteinerisse. Teisel korral lasime elektrikud peale ja nad tekitasid uue sega-summa-suvila. Teoorias peaksid nad enda järgi need juhtmed kokku korjama, aga seda nad ei teinud. Igal juhul me veetsime pühapäeval kolm tundi juhtme jääke ja konisisd kokku korjates. See on nii rõve kui palju nad suitseavad. Reede ja laupäevaga korjasin ma kokku maja pealt KUUS tühja suitsupakki. Igal juhul eile keelasime me neil majas suitsetamise ära. Aitab küll. Naljakas oli kui palju kiiremini nad end liigutasid kui kogu aeg seda pläru nina all ei olnud. Positiivse noodi all saime me juba reedel elektri majja sisse. See tegi kuidagi väga õnnelikuks ja tekib juba tunne, et hakkame eesmärgile lähemale jõudma.

Pühapäeval oli ka ühel tisleri firmal müügi päevad, mis tõttu olid nad ka avatud. Meil oli selleks päevaks kokku lepitud, et me fikseerimie köögi plaani. Michil on juba pikka aega olnud unistus teppanyaki grill lisaks tavalisele pliidile juurde teha. Me leppisime kokku, et kui me hea hinna välja kaupleme, siis me võtame selle ära. Pühapäeval me kokkuleppele ei jõudnud, aga eile nad helistasid ja ütlesid, et nad aktsepteerivad me hinda. See tähendab aga seda, et me peame seina ühe augu juurde tegema ja seda üsna kiiresti, et teise ventilatsiooni jaoks ava teha.

Teine probleem mis me lahendama pidime on meie WC. Plaanilt ei olnud aru saada, aga kui WC valmis oli siis oli saime aru, et ruum on üli-pikk. Me otsustasime, et ei hakka seda trepi alust kinni müürima vaid teeme sellest panipaiga. Igal juhul leppisime tisleriga ka selle hinnas kokku ja varsti peaksime täpse plaani saama kuidas see välja nägema hakkab. Igal-juhul on nüüd meil hea koht kus saab tomuimejat ja muid selliseid pushastus töövahendeid hoida.

Lisaks on meie vann juba kohale jõudnud, sest see paigalatakse ka enne põranda valamist ära. See tuleb nagu meil Eberschwangis oli natuke põranda sisse ja ümbert siis plaatidega kaetud (ei pea väga kõrgelt sisse ronima). Lisaks pannakse täna meile vesi sisse, sest enam nii külmaks ei lähe. Austrias on põhimõtteliselt hetkel vara-kevad täies hoos. Isegi linnud on hakanud laulma. Majas on terassil õhtul päikese loojangu ajal nii mõnus istuda ja linnukesi kuulata.

Eile otsustasime ka ära millised päeikesepaneelid meil tulevad. Otsustasime selliste kasuks mis toodavad elektrit. Ainuke miinus on, et elektrit tuleb kohe kasutada, aga kuna meil lapsed nagu nii plaanis ja siis on päeva ajal ka suurem tarbimine, siis hetkel tasub meil just see variant ära.

Täna tõi DHL (ette helistamata) ka me vannitoa mööbli ära. Selle me tellisme netist ja hetkel tundub, et läks õnneks ja on täspelt selline nagu kirjelduses kirjas. Sellest, et Michael on viimased kaks ja pool nädalat kodune olnud on väga palju kasu. Ta on kõik pistikud lihtsamad elektri asjas majas ise paigaldanud. Lisaks nii palju pisikesi asju ette valmistanud, et nüüd on meil tõesti roheline tuli põrandaga pihta hakata. Täitematerjaliga alustataksegi neljapäeval.

Neljapäeval läheb Michi uude kohta tööle ja reedel siis kohe uute töökaaslastega suusatama. Kuna ta ei suusata, siis ma ei tea mis ta seal mäe peal pihta hakkab või aega õhtuni parjaks teeb, aga ma ei saa teda ka kuidagi pidi siin kohal aidata. Natuke nadi oleks kui ta kaasa ei läheks, vähemasti õpib kõiki inimesi tundma. Ma chillin siis laupäeva ööni (kuna Michi jõuab kesköö paiku) üksinda. Meil oli Johannaga kokku lepitud kinno minek, aga kuna ta onu suri nädalavahetusel ära, siis jääb see ära.

Pühapäeval kell 7 läheb mul lend Linzist Seattlesse ja Neljapäeval 8. veebruaril lendan ma edasi LA-sse. Seattle üle on mul hea meel, aga LA… no ma ei tea kuidas suhtuda. Vähemasti on seal soe ja ma maandun seal ca kell 14:00. Ma arvan, et ma viskan oma kohvrid hotelli ja lähen otse joones randa jalutama. See on ainuke koht mis mulle selle linna juures meeldib. Seattles tahaks shoppama minna. Lihtsalt on riideid vaja. Ma pole endale midagi pea kaks aastat enam ostnud ja mu kevade riided on üsna kulunud välimusega juba. Kuna pühapäeval on Superbowl ma loodan, et poodides on üsna vähe rahvast.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s