59 päeva jäänud… ja plaadipanija läinud

Aeg läheb nii kiiresti. 59 päeva on jäänud kolimiseni. Ma mäletan kui ma ootasin oma Austriasse kolimist ja Michiga taaskohtumist tundusid päevad venivat. Mis sest, et tegelikult tegevust jagus ja ülikooli lõpetamine oli käsil. Nüüd lähevad aga päevad turbo kiirusel ja reaalselt on edasiminek olnud minimaalne.

Plaadipanija saaga sai oma kohutava lõpu teisipäeval. Nagu ma eelnevalt kirjutasin oli tal kõige kohta ütlemist. Ütleme nii, et selle me kannatasime ilust ära. Finaaliks pani ta meie vannituppa plaadid nii lohakat ja ilma igasuguse loogikata. Michael siis helistas talle, et see on kole kui vuuk ei ole dushi keskel ja WC keskel. Lisaks oli ta plaadid nii lohakalt pannud et plaadi taga on tühimikud. Selle peale ta kukkus sõimama, et enam hullemat ehitust tal ei ole olnud ja ta ei kavatse neid plaate maha võtta. Michi vihastas selle peale ja ütles, et ta ei ole enam oodatud ja võib järgmisel päeval oma seitse asja kokku panna. Mida ta ka tegi.

Dushi äravool on ka täiesti pagast ära… tervelt 7mm viltu.

Lähemal plaatide vaatlemisel oli ta kogu puidust plaatitega seina samuti valesti ladunud. Plaadid olid viltu. Ühed ulatusid rohkem välja kui teised moodustades teravad kohad. Lisaks ei olnud ta korralikult elektripistikute kohtasid välja lõiganud. Ehk siis hiljem on elektrikutel vaja ise neid suuremaks teha, seal juures on oht et plaat võib katki minna. Põhimõtteliselt tuleb meil meie vannituba suures osas uuesti teha. Ehk plaadid maha klopsida ja uuesti alustada.

Lisaks kui sa vanni tuppa sisse jalutad langeb pilk kohe vannile. Vanni ja kõrgendi ülemineku koht oli nii lohakalt tehtud et vuuk läheb alt ülesse suuremaks.

Kõige tipuks peame osa laste vannitoa plaatidest ka välja kiskuma, sest nad on nii halvasti paigaldatud, et osa on kõrgemal kui teised. Kokkuvõttes tekitas plaadipanija meile kahju kusagil Michi kuupalga jagu.

Kolmapäev oli ikka päris kohutav, sest nagu ma juba maininud olen, on siin riigis plaadipanijate defitsiit. Kõige parem pakkumine tuli meile suure kisa ja mangumisega, et on võimalik 4 nädala pärast aidata. 4 nädala pärast tuleb aga puitpõrand ja selleks ajaks peavad plaadid pandud olema ja maja seest värvitud. Lisaks see ringi helistamine ei olnud ka kõige mõnusam tegevus, sest enamik olid üsna ebasõbralikud ja küsisid lausa, et kas me mõtleme seda tõsiselt. Enamus helistamist tegi Michi ehk siis ta oli päeva lõpuks omadega täiesti läbi. Olukord tundus lootusetu.

Lõpuks saime siis kokku oma elektrikutega, sest nad ütlesid, et on võimelised ka plaate panema. Meil on kuskil 100m2 plaate veel panna ja see oli liiga palju nende jaoks. Olukord oli väga nutune. Korraga tuli ühele elktrikutest meelde, et ta sõbral panid mingid noored kutid põrandat ja väga hästi. Lootus oli, et äkki neil on aega. Veidi aja pärast saimegi siis nende numbri ja Michi kohe helistas neile. Tunni äja pärast olid nad meie juures kohal ja me lõime käed. Meil oli tegelikult hullult õnne, sest nad olid 1. juunil alles firma asutanud ja neil ei olnud nii palju kliente veel ning nad said meid vahele võtta.

Esmaspäeval alustavad nad siis meie juures oma tööga. Eks näeb kas tasus ära või on katastroof 2.0. Mulle endale tundusid nad tublid ja nägid kohe vead ära. Ma ise olen suht kindel, et kui ma 24 juunil Seattlest tagasi tulen on maja kvaliteetselt plaanitud. Selle eelmise tüübi puhul ei olnud mul seda tunnet algusest pleale, sest ta vingus juba meie plaadi valiku üle. Aga see selleks, elu läheb edasi ja ehk nüüd on meil parem varian,t lisaks meie uued plaadipanijad olid päris rõõmsad me plaadi valiku üle.

Plaatida on siis järgnev mille me uued plaadipanijad (2) lubasid nädalaga ära panna:

Osa plaate ansendada ja vuugid laste vannitoas.

Meie vannitoas eelmised plaadid maha, uued asemele.

Saun tervenisti

Köök tervenisti

Majapidamisruumi põrand ja vuugid

Alumise korruse WC tervenisti

Esik tervenisti

Garaazi seinad ära lõpetada.

Eelmine plaadipanija (üksinda) jõudis kolme nädala jooksul kus kokku ta tegi 9 päeva tööd:

Tehnikaruumi seinad

Garaazi Ühe seina

Majapidamisruumi seinad ilma vuukideta

Laste vannituba ilma vuukideta

Meie vannitoa seinad.

Mõlematega oli kokku lepidud ruutmeetri hind. Aga see eelmine plaadipanija pani meile lisaks tunni hinda juurde, sest meie ehitus on nii halb ja neid plaate on liiga keeruline panna.

Positiivsest poolest ka nüüd – MEIL ON RIPPLAED VALMIS. Need tegid meile kaks vanemat meest normaalse hinnaga pooleteise päevaga ära. Nüüd on peavad elektrikud oma asjad ära ühedama ja siis saab maalrid peale lasta.

Eks näeb mis järgmine nädal toob. Logistiliselt saab üsna keeruline olema, sest Michi on kursustel ja ma olen tööreisil ja nõmedas ajatsoonis ka veel.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s